•  
 •  
 •  
 •  
 •  
Flexibel varen met all-in abonnement

Jachteigenaar Programma

Het jachteigenaar programma van FlexYachts maakt een eigen zeiljacht financieel aantrekkelijk – maar zonder de rompslomp van een eigen schip. Met onze innovatieve systemen voor boeking en in/uitchecken plus een uitgekiend jachtonderhoudsprogramma zeilt u op een perfect onderhouden boot, wanneer u dat wilt.

Veel zeilliefhebbers dromen van een eigen boot. De koop van een zeilboot blijft voor velen helaas een mooie droom. De hoge kosten van een privéjacht vormen vaak een struikelblok. En soms denken de zeilers dat een eigen schip niet rendabel is, omdat het – door gebrek aan tijd – toch de meeste tijd in de jachthaven dobbert.

Stel u voor: uw eigen droomjacht voor een fractie van de prijs…

Een eigen jacht, snel en elegant zoals bijvoorbeeld een Dufour, Saffier of Dehler, in een prachtige jachthaven gelegen aan een uitdagend vaargebied. Een eigen jacht waarmee u kunt zeilen wanneer u dat wilt. Een eigen jacht waar u geen omkijken naar hebt, geen zorgen dus om schoonmaak of onderhoud.
En dat alles voor een fractie van de kosten van een jacht in eigen bezit.

Flexibel zeilen: slim varen tegen lage kosten

Het jachteigenaar programma van FlexYachts is een slim alternatief voor het bezit van een eigen jacht. Uitgangspunt is het concept van flexibel zeilen waarbij u een zeilschip uit de vloot van FlexYachts deelt met max. 6 medegebruikers. Iedereen betaalt hiervoor een laag maandelijks tarief. De kosten zijn voor alle gebruikers veel lager dan bij een jacht in eigen bezit.

Binnen ons jachteigenaar programma bent u echter de eigenaar van het schip. Maar: FlexYachts neemt u alle financiële - en onderhoudszorgen uit handen. Het onderhoud, de schoonmaak, de verzekering en het havengeld zijn voor onze rekening zodat u alle tijd heeft om te genieten van uw schip.

Financieel rendement op uw jacht

Als scheepseigenaar ontvangt u jaarlijks een vergoeding tot maximaal 9% van het aankoopbedrag van de boot of de marktwaarde van het schip. Het rendement is mede afhankelijk van het type schip en het aantal deelnemers dat met uw schip vaart. Hiermee worden uw financieringskosten en afschrijving grotendeels gedekt. Uw abonnement is bovendien geheel gratis; u zeilt daardoor vrijwel gratis op uw eigen jacht.

Zeilen wanneer u wilt op uw eigen zeiljacht

Elke maand kunt u zeven dagdelen gebruikmaken van uw eigen zeiljacht. Vaartijd reserveren is mogelijk van een halve dag tot een hele week. Als scheepseigenaar kunt u ook tweemaal zoveel varen dan andere gebruikers van het schip: maximaal twee aaneengesloten weken. Als u kiest voor het ruimere abonnement, dan wordt dat met uw vergoeding verrekend.

FlexYachts verzorgt al het onderhoud en de exploitatie

Met ons professionele programma voor het onderhoud zorgen wij ervoor dat uw nieuwe jacht in uitstekende conditie blijft. Hiervoor werken wij samen met gekwalificeerde onderhoudsbedrijven. Zo beschermen wij daadwerkelijk uw investering.

U bent slechts vijf stappen verwijderd van uw eigen schip

FlexYachts jachteigenaar programma bestaat uit vijf simpele stappen:

 1. U koopt in samenwerking met FlexYachts het jacht van uw dromen. U profiteert daarbij van onze aankoopervaring en condities. 
 2. Wij verzorgen alle formaliteiten rond de aankoop van het schip en de after sales service. 
 3. U vraagt een BTW-nummer aan waarmee u de BTW kunt terugvorderen. 
 4. U verhuurt uw schip aan FlexYachts voor een periode van 3 tot 5 jaar. 
 5. U ontvangt jaarlijks een vergoeding tot maximaal 9% van de marktwaarde van uw schip en blijft eigenaar van uw jacht.

Voordelen van het jachteigenaar programma

 • Flexibele vergoeding tot maximaal 9% van de marktwaarde van uw schip.
 • Flexibel gebruik van uw schip: van een halve dag tot twee weken aaneengesloten varen.
 • Innovatief boekingssysteem waarmee u tot 1 jaar vooruit reserveert. Gratis last-minute varen. Tot 24 uur voor aanvang gebruik kunt u nog annuleren. 
 • Slim digitaal in/uitchecksysteem waardoor uw schip in optimale conditie blijft.
 • Onze jachten zijn niet voorzien van FlexYachts logo’s. U zeilt dus echt met uw eigen schip.
 • U hoeft geen liggeld, onderhoud, service en verzekering van uw boot te betalen.
 • Uw boot wordt 2x per maand schoongemaakt en alle reparaties worden direct uitgevoerd.
 • Uw jacht wordt prima onderhouden via ons professionele jachtonderhoudsprogramma. 
 • Max. 6 gekwalificeerde leden varen op uw boot.
 • De vaste medegebruikers van uw boot verzorgen de boot alsof het hun eigen schip is. (Een groot verschil met een charterboot!)
 • Uw jacht ligt dichtbij huis in de jachthaven van uw voorkeur. FlexYachts beschikt over ligplekken door heel Nederland.

Meer weten

Is uw interesse al gewekt? Of wilt u eerst meer informatie over ons jachtinvesteringsprogramma? Neemt u dan contact met ons op.