•  
  •  
  •  
  •  
  •  
Flexibel varen met all-in abonnement

IJsselmeer

Vanuit Marina Muiderzand kunt u het Markermeer, het IJsselmeer en de Waddenzee bezeilen.

Markermeer

Marina Muiderzand ligt aan het Markermeer, een prachtig vaargebied voor geoefende watersporters, maar zeker ook voor beginnende zeilers. Maar net als het IJsselmeer kent het Markermeer een korte, heftige golfslag. Wanneer het hard waait, kan het wel degelijk spoken op het Markermeer. Gelukkig zijn er vele aanloophavens, bijvoorbeeld bij Hoorn, Edam en Muiden, waar het ook nog eens gezellig toeven is.

IJsselmeer

Zoekt u de uitdaging op het grote open water of juist de gezelligheid van de voormalige Zuiderzeehaventjes? Het IJsselmeer is vanwege z’n veelzijdigheid aantrekkelijk voor iedere watersporter. Door de centrale ligging van Muiderzand kunt u onder alle omstandigheden zeilen. En het grote water van het IJsselmeer is voor elke zeiler een uitdaging. Zorg wel voor een goede voorbereiding. Het zeilen over dit open water is heel wat anders dan bijvoorbeeld over het Sneekermeer.

Rondom het IJsselmeer

Als u op het IJsselmeer blijft, kunt u koers zetten naar ‘de oost’ of naar ‘de west’. Bij Friesland verleiden havenplaatsjes als Hindeloopen en Stavoren tot aanmeren, in Noord-Holland bijvoorbeeld Enkhuizen en Medemblik. En zakt u af naar het zuiden, dan biedt Flevoland diverse grote en moderne jachthavens die niets te wensen overlaten.

Waddenzee

Lukt het op het IJsselmeer, dan verlegt u zeker snel uw grenzen. Via bijvoorbeeld de sluizen bij Den Oever kunt u zo de Waddenzee op. Houd echter rekening met stroom en diepgang. De Waddenzee is het grootste getijdengebied van de wereld! Het levert wel weidse wolkenluchten en een unieke zeilervaring op. Plus, als u geluk heeft, een ontmoeting met een of meer zeehonden.