•  
  •  
  •  
  •  
  •  
Flexibel varen met all-in abonnement

Zeeuwse delta

Vanuit Jachthaven Bruinisse en Jachthaven Wemeldinge kunt u de Zeeuwse en Zuid-Hollandse wateren ontdekken. Naar de Noordzee is het slechts enkele uren varen. De verschillende stromen, de sfeervolle en vaak historische havenplaatsjes en de rijke flora en fauna maken dit vaargebied enorm populair. Lange vaardagen wisselt u af met korte tochten tussen de diverse havenstadjes. Flink zeilen op de Oosterschelde of juist aanmeren in Veere om daar te struinen over de kasseien en met rosé en verse kibbeling terugkeren aan dek.

Nationaal Park Oosterschelde

Echte zeilers kunnen hun hart ophalen op de Oosterschelde. Er zijn volop aanlegplaatsen en haventjes aanwezig. De Oosterschelde wordt afgesloten door de Oosterscheldekering. Toch is dit binnenwater nog altijd in de greep van de zee. Eb en vloed hebben er vrij spel en het water is onmiskenbaar zout. Onder het wateroppervlak van de Oosterschelde schuilt een rijkdom aan planten en dieren. Bij eb vallen platen droog, stromen oude landbouw- en vissershaventjes helemaal leeg en steken de staken van de fuiken hoog boven de waterspiegel.

Grevelingenmeer

Het Grevelingenmeer is één van de mooiste en schoonste zoutwatermeren van Europa. Het ontstond in 1971 na het gereedkomen van de Brouwersdam. De afdamming bracht veiligheid, wonderschone natuur en een plezierig recreatiegebied. In het Grevelingenmeer bevinden zich, verspreid over het hele meer, diverse eilanden met openbare aanleghavens en steigers.

Veerse Meer

Het Veerse Meer is een brakwatermeer dat ontstaan is door de afdamming van het Veerse Gat voor de Deltawerken. Rond het meer zijn zo’n 3500 ligplaatsen voor plezierjachten. Zowel zeilers, sportvissers, sportduikers, surfers als waterskiërs komen aan hun trekken in dit gevarieerde watersportgebied. Het langgerekte meer (ca. 22 km) heeft meest natuurlijke oevers en beschikt over verschillende eilandjes waartussen het mooi varen is. Veel eilandjes hebben aanlegplaatsen waar u gemakkelijk kunt afmeren om te wandelen en picknicken. In het Veerse Meer zijn geen getijdenstromen. Het is ondiep en omdat ook de bodem langzaam afloopt, kunnen uw kinderen veilig in het water spelen.