•  
  •  
  •  
  •  
  •  
Flexibel varen met all-in abonnement

Vereiste ervaring

Veilig schipperen

Om een boot te delen en zelfstandig te kunnen varen op één van de jachten van FlexYachts moet u over het CWO-diploma Kajuitjachtzeilen II beschikken of vergelijkbare zeilervaring hebben. Daarom vragen wij u bij aanvang van uw abonnement een simpele vaartest af te leggen.

Vaartest

Met de vaartest kunnen we zien we of u in staat bent om onder rustige omstandigheden op stilstaand water zelfstandig een kajuitzeiljacht te schipperen.

Beschikt u niet over de vereiste zeilervaring?

Volg een trainingsprogramma-op-maat

Als u niet over de vereiste zeilervaring beschikt, kunt u via FlexYachts uw zeilcapaciteiten naar het gewenste niveau brengen. FlexYachts werkt hiervoor nauw samen met een aantal erkende zeilscholen. U stapt in een trainingsprogramma-op-maat en leert alle (basis)beginselen van het zeilen.

Haal uw zeildiploma

U kunt er ook voor kiezen gekwalificeerd schipper  te worden. Dan neemt u deel aan het officiële CWO-programma met zowel theorie als praktijk. Naast de meest voorkomende functies en situaties aan boord wordt ook technische kennis van bijvoorbeeld motor en scheepsonderdelen bijgebracht. Na voltooiing van deze training ontvangt u het CWO-diploma Kajuitjachtzeilen en bent u gekwalificeerd schipper van uw jacht. Een andere optie is het volgen van een praktijkcursus RYA Day Skipper waarna u zich RYA day skipper mag noemen, een internationaal erkend zeildiploma.

Aanvullende cursussen voor de ervaren zeiler

Wilt u uw zeilvaardigheden verbeteren, leren zeezeilen of varen in droombestemmingen in de Middellandse Zee of het Caribisch gebied? Dan kunt u een zeiltraining-op-maat volgen op uw eigen FlexYachts jacht.

Veilig en vertrouwd starten

FlexYachts wil u – en de andere medegebruikers van uw schip – met vertrouwen het water op laten gaan. Daarom bieden wij u de volgende service (kosten inbegrepen bij entreeprijs) bij aanvang van uw lidmaatschap:  

  • Eendaagse manoeuvreertraining onder leiding van een ervaren instructeur. 
  • Gedetailleerde uitleg over de wateren waar u straks op gaat varen.
  • Grondige toelichting op de uitrusting van uw boot en de veiligheidsprocedures.
  • Duidelijke uitleg over het boekingssysteem en de wijze waarop u in- en uitcheckt.

Als u wilt, helpen wij verder totdat u voldoende vertouwen heeft om uw jacht veilig te schipperen. Met wat oefening zal het ook u lukken als een zelfverzekerde schipper te varen. Leren zeilen met een kajuitjacht is puur waterplezier en draagt zeker bij aan het zeilplezier dat u later zult beleven.

Met vertrouwen het water op

Twijfelt u over uw vaarcapaciteiten of wilt u een afspraak maken voor een vaartest? Neem gerust contact op met FlexYachts. Dan bespreken we samen hoe u uw zeemanschap verder ontwikkelt en met vertrouwen het water op kunt.

 

Deel slim: in 4 stappen een boot delen

Neem contact met voor meer informatie

Lees meer over onze voordelige tarieven