•  
  •  
  •  
  •  
  •  
Flexibel varen met all-in abonnement

Flexibel varen

Dromen van varen …

Een zeilboot of motorboot delen betekent eigenlijk meer lusten en minder lasten. Zeilers dromen er de hele winter van: heerlijke zeiltochten maken in het vaarseizoen. Nog ‘ns dat ene vaargebied bezoeken, met die leuke jachthaventjes of die moderne marina. Of de stilte op het water terugvinden door met je schip op een mooie plek voor anker te gaan. Fijne dromen!

Een eigen boot is hard werken

De zeilpraktijk is echter anders. Ooit heeft u een zeilboot gekocht, wellicht tegen een behoorlijke scheepshypotheek. En u doet er alles aan om het schip in perfecte vaarconditie te houden. Als booteigenaar besteed u elke maand zo’n 8 tot 10 uur aan het schoonmaken, onderhoud en winterklaar maken van je boot. (Dat is meer dan 100 uur per jaar!) Best veel werk, en echt niet altijd even leuk.

Vergelijk hier de kosten van bezit, huren of flexibel zeilen

 

Hoe vaak zeilt u per jaar?

Dan breekt het vaarseizoen aan. En uw schip ligt weekend na weekend ongebruikt te dobberen in de jachthaven. Uit onderzoek blijkt zelfs dat booteigenaren slechts ca. 28 dagen per jaar gebruikmaken van hun kostbare bezit.

Want de kapitein heeft geen tijd om te zeilen. Hij of zij kan geen zeilmaten vinden of is met de familie – die andere plannen had – op stap. Sommige zeilers voelen zich hier zelfs schuldig over. Want hun boot ligt daar maar en kost toch elke maand weer geld … Waarom eigenlijk, vraagt u zich dat weleens af?

Vergelijk hier de alternatieven: bezit, deeleigendom, huren of flexibel zeilen

 

Een zeilboot delen: onbezorgd zeilen tegen lage kosten

FlexYachts biedt u flexibel varen: varen of zeilen op uw ‘eigen’ schip, tegen een fractie van de kosten ervan. U deelt een vaste boot met andere zeilers en bepaalt zelf wanneer en hoelang u wilt zeilen. Het schoonmaken, onderhoud en winterklaar maken van uw schip neemt FlexYachts u uit handen.

Veel gestelde vragen over het concept Flexibel Zeilen

 

Zeilen met FlexYachts

FlexYachts beschikt hiervoor over een vloot van de nieuwste zeiljachten, alle even zeewaardig en stijlvol. De boten liggen in zorgvuldig geselecteerde jachthavens in de mooiste vaargebieden van Nederland en Griekenland.

Vergelijk hier de verschillende zeiljachten

 

Flexibel varen of zeilen is Fractional Sailing

Een zeilboot delen of flexibel zeilen wordt ook wel Fractional Sailing genoemd. Het is een beproefd concept en wordt in Amerika en Engeland al jaren met veel succes toegepast.

 

 

Deel slim: in 4 stappen een motor- of zeilboot delen

Neem contact met ons op voor meer informatie

Lees verder over flexibel varen