•  
  •  
  •  
  •  
  •  
Flexibel varen met all-in abonnement

Voordelen flexibel zeilen

De grootste voordelen van het delen van een boot zijn – naast het zeilplezier natuurlijk – het grote gemak en de lage kosten.

U vaart gegarandeerd met een perfect uitgerust jacht

U selecteert een schip uit de vloot van FlexYachts: de zeewaardige Dufour Grand’ Large 365, de sportieve dagzeiler Saffier 26 Se of de snelle familiecruiser Dehler 29. Stuk voor stuk comfortabele schepen die tiptop zijn uitgerust en voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften. Uw schip heeft een vaste ligplaats in een zorgvuldig geselecteerde jachthaven. U vaart dus altijd met hetzelfde schip; uw ‘eigen’ schip.

U boekt uw schip simpel via internet

U reserveert uw zeiltijd via een geavanceerd boekingssysteem dat u online raadpleegt. Waar u ook bent, 24 uur per dag. U heeft dagelijks toegang tot uw ‘eigen’ vrijwel nieuwe luxejacht. En bij last-minute gebruik vaart u zelfs gratis uit. Het in- en uitchecken van de boot gaat met een ander slim systeem. Eenvoudig en snel in gebruik waardoor u alle tijd heeft om te varen. Beide systemen besparen bovendien kosten zodat uw maandelijkse bijdrage laag is.

U betaalt geen aanschafkosten

Als u zelf een schip koopt, doet u dat waarschijnlijk met een (dure) scheepshypotheek. Telt u daarbij de kosten voor havengeld, verzekering en onderhoud op, dan is het eigen bezit van een schip 5x keer duurder dan zeilen via FlexYachts. Een gemiddelde booteigenaar vaart echter niet meer dan 25 dagen per jaar. De rest van de tijd ligt de boot op u te wachten in de jachthaven. Bij flexibel zeilen deelt u een boot met anderen. Daardoor deelt u ook de kosten.

U zeilt tegen lage maandlasten

Als u in zee gaat met FlexYachts sluit u een contract af voor een jaar. Het abonnement is inclusief alle kosten, zoals verzekering, liggeld, onderhoud en afschrijving. Er komen dus geen verborgen kosten bij. De scherpe maandtarieven zijn afhankelijk van het type boot en de jachthaven. Daarnaast betaalt u eenmalig entreekosten voor onder meer instructie van de gebruikte systemen, 1 dag les op de boot en een kennismakingsmiddag.

U heeft geen zorgen over onderhoud

Geen omkijken meer naar het tijdrovende onderhoud, schoonmaken of winterklaar maken van uw schip. Dat regelt FlexYachts voor u. U kunt erop vertrouwen dat wij uw schip met dezelfde zorg omringen als u dat zou doen. U bent verzekerd van een schip in een perfecte staat van onderhoud waar u direct mee weg zeilt.

U vaart wanneer u dat wilt

U deelt uw ‘eigen’ zeilschip met slechts max. 6 vaste zeilliefhebbers. Elke maand kiest u opnieuw uit 2 dagdelen in het weekend en 5 doordeweeks. Meer of minder kan ook door het opnemen van vaardagen uit andere maanden. Op de dagen die u zelf heeft geboekt, stapt u in de jachthaven op uw schip en vaart direct weg. Komt u in een maand niet aan zeilen toe? Dan neemt u de niet-gebruikte dagdelen gewoon mee naar de volgende maand. Slimme zeilers profiteren bovendien van gratis onbeperkt last minute gebruik.

U heeft altijd zeilmaten beschikbaar

Via het online boekingssysteem kunt u eenvoudig andere gebruikers − net zulke zeilliefhebbers als u! − uitnodigen met u mee te gaan zeilen. Opstappers kunnen zich ook zelf bij u aanmelden. Wanneer u zelf als zeilmaat vaart, gaat dat natuurlijk niet ten koste van uw zeiltijd. Met elkaar varen kan dus voordelig zijn.

 

Slim een boot delen: in 4 stappen flexibel varen

Neem contact met ons op voor meer informatie

Vergelijk zelf de kosten van flexibel zeilen met de kosten van het kopen of huren