•  
  •  
  •  
  •  
  •  
Flexibel varen met all-in abonnement

Ervaringen

Winterzeilen op een Dufour Grand'Large 365

Vorige donderdag en vrijdag 2 schitterende winterzeildagen (december) gehad op de Pantanal. Het hele gezelschap was zeer enthousiast over de boot. De verwarming doet het schitterend.

Jan Marcelo

 

 

Fractional Sailing versus boot huren of kopen

Een boot huren doe je in de praktijk te weinig. Kopen vind ik als relatief onervaren zeiler in de markt niet verstandig om meerdere redenen. Maar wat doe je dan om fijn te varen en je vaardigheid te verbeteren? Een Amerikaanse collega wees mij op Fractional Sailing. In de Verenigde Staten is dat al een beproefd concept en mijn vrouw vond het ook een heel prettig idee dat we niet gelijk aan een boot vastzaten.

Omdat ik geen zeilverleden heb, ben ik een onervaren bootklusser. Het is fijn om te weten dat de boot altijd goed wordt onderhouden door professionals zodat je niet voor verrassingen komt te staan. De persoonlijke service en begeleiding vanuit FlexYachts is daarbij ook heel hartelijk en betrokken. Verder hoeven we weinig tijd te spenderen aan schoonmaken. Ieder uur is dus een puur zeiluur. Echt genieten dus!

Rutger Peters

 

 

Zeilen met de kinderen

Afgelopen zondag hebben we heerlijk gevaren, 20-22 knopen wind, alleen op de fok en toch nog 6.5 knopen lopen. Het was koud maar heerlijk!! We hebben nog een uurtje gezelschap van een dikke meeuw op de reddingsboei gehad. De kinderen hadden de grootste pret.

Bert Nabben

 

Vaartest op "onze" boot

De manoeuvreerles is zeer goed meegevallen. Paul leerde ons een paar handige tips en trucs en we varen nu met een stuk meer zelfvertrouwen de haven in.

Hans Christiaens

 

 

Een lang weekend op de Dufour Grand'Large 365

Het was een fantastisch lang weekend zeilen met de Vistula. Vrijdag bij 4bft met de genua gereefd toch 7,7 knts gehaald. Zaterdag met volle zeilen 7,5 knts. Gisteren wat geluierd in de haven, wat documentatie doorgenomen, schoongemaakt en nog eens langs alle kasten en ruimtes gegaan om het beeld van de Vistula compleet te krijgen. Het is een fantastisch schip!

Jos Peters

 

Een eigen boot versus een boot delen

Ik denk dat alle FlexYachts gebruikers zeilliefhebbers zijn en waarschijnlijk ook wel de financiële middelen hebben om eventueel een zeiljacht te kunnen bekostigen. Maar, we moeten dit allemaal zien te combineren met het hedendaagse drukke bestaan en als je, net zoals wij, beiden een drukke baan hebt en een gezin met opgroeiende kinderen en ook nog eens een goed sociaal leven erop na wilt houden dan komt het zeilen op het tweede plan.

Vele jaren hebben wij gehuurd en het gemak van het na een dagje spelevaren is leuk maar toch niet zaligmakend. Je mist toch een beetje het gevoel van iets van jezelf te hebben.

Het ideale van het FlexYachts concept is dat het een combinatie is van bijtijds plannen en spontaan gaan als de boot beschikbaar is en de boot is altijd goed onderhouden en klaar voor vertrek. Doordat je altijd op dezelfde boot vaart met een beperkt aantal gebruikers wordt het ook een stukje van jezelf. En tot slot: de boot is vaarklaar gedurende het hele jaar!

Jaap Nieuwenhuizen

 

Deel slim: in 4 stappen flexibel varen door een boot te delen

Neem contact met ons op voor meer informatie