•  
  •  
  •  
  •  
  •  
Flexibel varen met all-in abonnement

Veelgestelde vragen

Over het concept

Word ik deeleigenaar van een jacht bij FlexYachts?

Nee, maar dat draagt juist bij aan het plezier van het zeilconcept. Als gebruiker hoeft u zich niet te bekommeren over de vervelende zaken die onlosmakelijk aan eigen bezit gekoppeld zijn. Denk aan onderhoud, schoonmaak en stalling van uw jacht. Gewoon genieten van het zeilen, meer niet. 

Wat is Fractional Sailing c.q. Flexibel zeilen?

Fractional Sailing is een uniek watersportconcept dat zeilen gemakkelijker, flexibeler en goedkoper maakt. Na de VS en Engeland introduceert FlexYachts het beproefde concept nu ook in Nederland. In Amerika is zeilen volgens dit concept al een groot succes. Ook de Britten die dol zijn op het water ervaren al geruime tijd de voordelen en het gemak van Fractional Sailing. Volgens dit concept deelt u een boot met andere zeilers. Dat verlaagt de kosten. Bovendien worden de vervelende bijkomstigheden van het zeilen u uit handen genomen. Denk aan het schoonmaken of het onderhoud van de boot.

Toon meer vragen in deze categorie...

Over het gebruik

Hoe lang kan ik gebruikmaken van de boot?

Zo lang als u wilt, van minimaal een halve dag tot maximaal zeven aaneengesloten dagen achtereen. 

Hoeveel mensen maken maximaal gebruik van 1 boot?

Het aantal gebruikers is bewust klein gehouden: maximaal 8 gebruikers per boot. Er is 1 eigenaar en er zijn 7 vaste gebruikers. Voorlopig is het maximaal aantal deelnemers per boot 7 personen.

Toon meer vragen in deze categorie...

Over het systeem

En hoe zit het met tanken?

FlexYachts zorgt voor het regelmatig voltanken. Via het geavanceerde in- en uitchecksysteem ziet FlexYachts of het nodig is de brandstoftanks bij te vullen. De kosten daarvan zijn voor rekening van FlexYachts. Alleen als u een langere trip gaat maken, moet u zelf in de gaten houden of er voldoende brandstof is. In dat geval betaalt u het bijtanken. Boekt u twee of meer overnachtingen bij het gebruik, dan vaart u uit met een volle tank. 

Op welke wijze kan ik boeken?

FlexYachts maakt gebruik van een intelligent boekingssysteem. Via internet kunt u inloggen - 24 uur per dag - en direct zien of een boot vrij is op de dag en het tijdstip dat u wenst. U kunt het jacht direct online reserveren en de boeking vastleggen. Overigens zorgt FlexYachts ervoor dat elke gebruiker evenveel plezier aan het zeilen kan beleven. Daarom worden vaartijden eerlijk verdeeld. 

Toon meer vragen in deze categorie...

Over de vloot & de jachthavens

Waarom heeft FlexYachts voor Dufour, Dehler en Saffier gekozen?

Goede zeileigenschappen, comfort , veiligheid en fraaie lijnen zijn voor ons de belangrijkste criteria bij de keuze van onze jachten. Het franse Dufour staat bekend om haar degelijke en vlotte zeilers. De samenwerking met Italiaanse designers zorgt voor mooie lijnen en comfort aan boord. Regelmatig vallen de populaire Dufours dan ook in de prijzen. Ook in 2013 is er weer een Dufour ‘European Yacht of the Year’ geworden, de Dufour 36. Een Dehler jacht staat van oudsher bekend om haar kwaliteit en zeer goede zeileigenschappen. Onze Dehler 29 is een heerlijke en comfortabele zeilboot. Sinds 2012 maakt Dehler deel uit van de Hanse Group. Een grote en betrouwbare Duitse werf. Saffier is een juweel van eigen bodem. In IJmuiden ontwerpt en bouwt Saffier de natte droom van veel zeilers. De Saffier 26 is de ultieme dagzeiler met prachtige looks, uiterst comfortabel en met veel zeilplezier. Bekijk het gehele profiel van onze boten bij menu item ‘Jachten’.

Welk veiligheidsmateriaal heeft FlexYachts aan boord?

Veiligheid gaat boven alles. Elk jacht heeft het materiaal aan boord dat nodig is voor een veilige thuiskomst. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer reddingsvesten voor zes volwassenen en een reddingsvlot. Haalt u meer mensen aan boord, zorg er dan voor dat er reddingsvesten zijn voor elk ‘bemanningslid’. FlexYachts heeft geen reddingsvesten voor kinderen. 

Toon meer vragen in deze categorie...

Over zeilervaring en cursussen

Kan ik na aanmelden direct het water op?

Bijna direct. FlexYachts controleert eerst aan de hand van een eenvoudige vaartest of u over voldoende zeilervaring beschikt. Daarna geeft zij u een grondige uitleg over de systemen en de uitrusting van het kwaliteitsjacht waarmee u gaat varen, alsmede de te volgen procedures van bijvoorbeeld in- en uitchecken. 

Voor welke niveaus kun je zoal trainen?

Varen op zee of zelfs naar verre droombestemmingen vereist meer kennis en techniek dan varen op een meer bij u in de buurt. Voor ervaren zeilers biedt FlexYachts in samenwerking met een erkende zeilschool aanvullende cursussen. De op maat gemaakte cursussen zijn een perfecte aanvulling op de al gemaakte mijlen met uw FlexYachts boot. De lessen vinden uiteraard plaats op uw eigen zeiljacht van FlexYachts. 

Toon meer vragen in deze categorie...

Over het abonnement en de kosten

Wat kost Fractional Sailing?

De kosten van een eigen boot lopen zo hoog op dat daar niet zelden een hypotheek voor nodig is. Die kosten zijn ruim vijf keer zo hoog als bij Fractional sailing. Tevens blijkt uit onderzoek dat de gemiddelde booteigenaar niet meer dan 25 dagen per jaar vaart. De rest van de tijd ligt de boot te wachten in de jachthaven. Bij Fractional sailing deelt u een boot met anderen. Daardoor deelt u ook de kosten. Gebruikers gaan een contract aan voor een jaar. Het abonnement is inclusief alle kosten, zoals verzekering, liggeld, onderhoud en afschrijving. Er komen dus geen verborgen kosten bij. Daardoor komt u niet voor onaangename verrassingen te staan. De maandtarieven zijn afhankelijk van het type boot en de jachthaven. Voor een Dufour 365 betaalt u € 469,- per maand. De Dehler 29 en Saffier 26 kosten € 299,- per maand. Daarnaast worden eenmalig entreekosten berekend van € 750,-. In dat bedrag zitten onder meer instructie van de gebruikte systemen, 1 dag les op de boot en een kennismakingsmiddag. De kosten van de borg (€ 750,-) krijgt u later uiteraard weer terug. 

Hoe betaal ik het gebruik van de boot?

Via automatische incasso wordt maandelijks een bedrag afgeschreven. 

Toon meer vragen in deze categorie...