•  
  •  
  •  
  •  
  •  
Flexibel varen met all-in abonnement

Over de vloot & de jachthavens

Waarom heeft FlexYachts voor Dufour, Dehler en Saffier gekozen?

Goede zeileigenschappen, comfort , veiligheid en fraaie lijnen zijn voor ons de belangrijkste criteria bij de keuze van onze jachten. Het franse Dufour staat bekend om haar degelijke en vlotte zeilers. De samenwerking met Italiaanse designers zorgt voor mooie lijnen en comfort aan boord. Regelmatig vallen de populaire Dufours dan ook in de prijzen. Ook in 2013 is er weer een Dufour ‘European Yacht of the Year’ geworden, de Dufour 36. Een Dehler jacht staat van oudsher bekend om haar kwaliteit en zeer goede zeileigenschappen. Onze Dehler 29 is een heerlijke en comfortabele zeilboot. Sinds 2012 maakt Dehler deel uit van de Hanse Group. Een grote en betrouwbare Duitse werf. Saffier is een juweel van eigen bodem. In IJmuiden ontwerpt en bouwt Saffier de natte droom van veel zeilers. De Saffier 26 is de ultieme dagzeiler met prachtige looks, uiterst comfortabel en met veel zeilplezier. Bekijk het gehele profiel van onze boten bij menu item ‘Jachten’.

Welke navigatie-elektronica heeft FlexYachts aan boord?

Het neusje van de zalm. Op de Dufour/Dehler jachten van FlexYachts bevinden zich een gecombineerde kaartplotter en een GPS met een grote kleurendisplay. Daarnaast een stuurautomaat, een marifoon met binnen- en buitenspeakers en meetinstrumenten die wind, snelheid en diepte aangeven. Alles om het gemak en de veiligheid bij het zeilen te bevorderen. 

Welk veiligheidsmateriaal heeft FlexYachts aan boord?

Veiligheid gaat boven alles. Elk jacht heeft het materiaal aan boord dat nodig is voor een veilige thuiskomst. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer reddingsvesten voor zes volwassenen en een reddingsvlot. Haalt u meer mensen aan boord, zorg er dan voor dat er reddingsvesten zijn voor elk ‘bemanningslid’. FlexYachts heeft geen reddingsvesten voor kinderen. 

Welke inventaris kan ik verwachten?

FlexYachts levert al het denkbare materiaal dat u nodig heeft voor tochten van een dag tot een volledige week. De keuken is ingesteld op zes personen. Met kookgerei, serviesgoed, glaswerk en andere benodigde spullen om heerlijk te kokkerellen. Verder kunt u een verrekijker en een zaklantaarn verwachten, en is elke boot uitgerust met een stereo radio- en cd-speler. Sfeervol muziekje aan, kurkentrekker bij de hand… genieten maar!

Kan ik aan boord koken?

Natuurlijk. Doe alsof u thuis bent. Elke boot is uitgerust met een fornuis met gasoven. Daarnaast kunt u de meest gebruikelijke keukeninventaris verwachten. Wel zo makkelijk. Dat scheelt weer meenemen van thuis. Vergeet alleen uw favoriete recepten niet. 

Kan ik een boot bekijken en er een proefvaart mee maken?

Ja, uiteraard kunt u nader kennismaken met de prachtige schepen van FlexYachts. Schroom niet om daarvoor met ons een afspraak te maken.