Onze moderne en goed bereikbare jachthavens

Locatie, locatie, locatie. Onze met zorg geselecteerde, uitstekend bereikbare en moderne jachthavens hebben eigentijdse faciliteiten en een ongedwongen sfeer. Alle locaties beschikken over voldoende en veilige parkeerplaatsen en liggen aan uitgestrekte zeilgebieden: de veelzijdige Zeeuwse delta, het IJsselmeer en de uitdagende Noordzee.

Locaties in Zeeland

Bruinisse

Jachthaven Bruinisse ligt centraal in de Zeeuwse wateren, vlak bij de sluis tussen de Nationaal Park Oosterschelde en het Grevelingenmeer; populaire vaargebieden onder watersporters. Zowel vanuit België als de Randstad is Jachthaven Bruinisse prima bereikbaar.

Moderne voorzieningen

In 2010 is Jachthaven Bruinisse fors uitgebreid. Sindsdien behoort de jachthaven tot de grootste en modernste jachthavens van Nederland. De jachthaven telt 1400 ruime ligplaatsen met elk eigen water- en elektriciteitspunten. En er zijn vele voorzieningen bijgekomen: horeca, wellness-voorzieningen, winkels, een beschut en openbaar zandstrand, extra speelvoorzieningen, luxe sanitair en gezinsbadkamers. De kinderen kunnen zich ook vermaken in de speeltuin en het speciale kinderbad. En op loopafstand van de haven ligt een schitterende 18-holes golfbaan.

Duurzame jachthaven

Duurzaamheid staat centraal bij Jachthaven Bruinisse. De nieuwe steigers zijn van 100% recyclebare materialen. Op de steigers komt een speciaal systeem voor de afvoer van vuilwater. Regenwater wordt opgevangen en gebruikt om de schepen mee schoon te spuiten. Ook wordt er gebruikgemaakt van alternatieve energiebronnen.

Bezoek de jachthaven op jachthavenbruinisse.nl

Samenwerking met Aquavitesse

In Bruinisse werkt FlexYachts samen met Aquavitesse. Deze erkende CWO zeilschool verzorgt lessen voor jong en oud, beginner en (ver)gevorderd. Aquavitesse verzorgt ook privélessen waarmee u in korte tijd voldoende kennis opdoet om zelfstandig te kunnen varen.
FlexYachts biedt u bij aanvang van uw lidmaatschap een gratis lesdag manoeuvreren aan, verzorgd door een ervaren instructeur van Aquavitesse.

Maak kennis met deze zeilschool op aquavitesse.nl

Adres Jachthaven Bruinisse

Jachthavenweg 61
4311 NC Bruinisse

Wemeldinge

Jachthaven Wemeldinge ligt direct aan Nationaal Park Oosterschelde en is een goede startplaats voor het verkennen van de Zeeuwse delta. Ook het Veerse Meer en het Grevelingenmeer liggen op korte afstand van de haven. De haven is uitstekend bereikbaar vanuit Antwerpen (30 min.), Breda (45 min.) en Rotterdam (60 min.).

Haven met moderne faciliteiten

Er zijn ruime ligplaatsen met een zijsteiger. Dat maakt afmeren gemakkelijk en biedt extra privacy. Daarnaast heeft u een eigen stroomaansluiting en een watertappunt. Deze marina beschikt over uitstekende sanitaire voorzieningen: aparte, schone toiletten en ruime douchecabines. Ook uw kinderen komen in Wemeldinge aan hun trekken. Ze kunnen zich lekker uitleven op het terrein met bijvoorbeeld krabbetjes vangen. In eetcafé ‘de Optimist’ worden heerlijke pannenkoeken geserveerd. En vlakbij de jachthaven, in het dorpje van Wemeldinge, is een hertenkamp en een speeltuintje.

Blauwe Vlag haven: een schoon milieu

Jachthaven Wemeldinge voert de Blauwe Vlag. Elk jaar opnieuw wordt de Blauwe Vlag uitgereikt aan jachthavens die aantoonbaar schoon en veilig zijn. Dit internationaal erkende milieukeurmerk geeft aan dat de jachthaven zijn verantwoordelijkheid voor het milieu serieus neemt.

Bezoek de jachthaven op www.vdrest.nl

Adres Jachthaven Wemeldinge

Sluisplateau 31
4424 BK Wemeldinge

Breskens

Jachthaven Breskens ligt aan de monding van de Westerschelde.

Ideaal uitvalspunt

Gelegen aan de Zeeuws Vlaamse kust en aan de grens met Vlaanderen is het de ideale uitvalsbasis voor vaartochten naar België, het Nederlandse Deltagebied,  Engeland en Frankrijk. De haven biedt 580 vaste ligplaatsen en 100 passanten plaatsen. Het is een geliefde haven voor zowel zeilers als motorjachten met uitstekende voorzieningen en faciliteiten.

De Westerschelde is het zuidelijke zeewater van het Deltagebied tussen Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen. De zeearm heeft een open verbinding met de Noordzee en de Schelde. Gigantische zeeschepen banen zich via de Westerschelde een weg naar de grote havens in Antwerpen en Vlissingen. Ze zien passeren maakt dit gebied onvergetelijk.

Het getij zorgt iedere keer weer voor een flinke uitdaging voor watersportliefhebbers. Profiteer van de krachtige stroming en leerrijke momenten op de Westerschelde; een echte ontdekkingstocht. Ook op het land is veel te ontdekken; de sfeervolle polderdijkjes, oneindige landweggetjes, culturele bezoeken en het uitzicht op de machtige Westerschelde. Slikken, schorren en rijke flora en fauna maken de Westerschelde tot een prachtig vaar- én recreatiegebied.

Typische vissershaven

Breskens is een typische vissershaven, dat ruikt en proeft u als u een visje koopt bij een kraampje of als u in een visrestaurant gaat eten. Op de kade van Breskens vindt u diverse terrasjes, horecagelegenheden, visafslag en het Visserijmuseum.

Bezoek de jachthaven op jachthavenbreskens.nl

Adres Jachthaven Breskens

Oosthavendam 3
4511 AZ Breskens

Locaties aan het IJsselmeer

Medemblik

Het Regatta Center Medemblik is een actieve en gezellige jachthaven, prachtig gelegen aan het IJsselmeer, direct aan open water. Het ligt voor de stadswallen van Medemblik en kasteel Radboud en op loopafstand van het gezellige centrum van het historische stadje.

Voorzieningen voor zeilers

De jachthaven biedt moderne voorzieningen zoals brede steigers, ruimte om te manoeuvreren, en uitstekende service. Het heeft 500 ligplaatsen variërend van 10 tot 24 meter. Andere faciliteiten zijn onder meer aansluiting voor elektra, wateraansluiting met slanghaspels, innamepunt voor vuil- en bilgewater, botenkraan, winterstalling op parkeerterrein, was- en droogmachines, gratis wifi, en een kinderspeelplaats.

Mogelijkheden voor zeiltochten

Het Regatta Center Medemblik biedt zeilers de mogelijkheid om hun vaargebied te variëren. Ligplaatshouders binnen De Jachthavengroep mogen naar keuze gebruik maken van de zusterhavens in Amsterdam, Rotterdam en Stellendam en hoeven dan geen liggeld meer af te rekenen. Dit biedt je alle vrijheid om verschillende vaargebieden te verkennen.

Medemblik

Het gezellige oude centrum van Medemblik ligt op loopafstand van de jachthaven. Andere IJsselmeersteden zoals Enkhuizen, Den Oever en de Friese havens zijn ook goed bereikbaar. In het weekend kunt u uitstekend zeilen naar de wadden.

Adres Regatta Center Medemblik

Vooroever 3
1671 SG Medemblik

Almere

Adres Jachthaven Marina Muiderzand

Marinaweg 26
1361 AC Almere

Lelystad

Adres Jachthaven Flevo Marina

Overstag 20
8221 RG Lelystad

Heeft u vragen over een jachthaven?

Of wilt u meer informatie ontvangen over één van onze locaties?