Ons jachteigenaar programma

Het jachteigenaar programma van FlexYachts maakt een eigen zeiljacht financieel aantrekkelijk – maar zonder de rompslomp van een eigen schip. Met onze innovatieve systemen voor boeking en in/uitchecken plus een uitgekiend jacht onderhoudsprogramma zeilt u op een perfect onderhouden boot, wanneer u dat wilt.

Veel zeilliefhebbers dromen van een eigen boot. De koop van een zeilboot blijft voor velen helaas een mooie droom. De hoge kosten vormen vaak een struikelblok. En – door gebrek aan tijd – dobbert een jacht de meeste tijd in de jachthaven.

Flexibel zeilen: slim varen tegen lage kosten

Het jachteigenaar programma van FlexYachts is een slim alternatief voor het bezit van een eigen jacht. Uitgangspunt is het concept van flexibel zeilen waarbij u een zeilschip uit de vloot van FlexYachts deelt met maximaal 6 medegebruikers. Iedereen betaalt hiervoor een laag maandelijks tarief. De kosten zijn voor alle gebruikers veel lager dan bij een jacht in eigen bezit.

Binnen ons jachteigenaar programma bent u echter de eigenaar van het schip. Maar: FlexYachts neemt u alle financiële – en onderhouds zorgen uit handen. Het onderhoud, de schoonmaak, de verzekering en het havengeld worden betaalt uit de inkomsten zodat u alle tijd heeft om te genieten van uw schip.

Financieel rendement op uw jacht

Als scheepseigenaar ontvangt u jaarlijks het merendeel van de inkomsten uit de abonnementen op het schip. De vergoeding is afhankelijk van het aantal deelnemers dat met uw schip vaart. Hiermee worden uw kosten (onderhoud, havengeld en verzekering) en afschrijving grotendeels gedekt en bij voldoende deelnemers levert uw schip zelfs een klein rendement op. Uw abonnement is bovendien geheel gratis; u zeilt daardoor zeer voordelig met uw eigen jacht.

Zeilen wanneer u wilt op uw eigen zeiljacht

Elke maand kunt u zeven dagdelen gebruik maken van uw eigen zeiljacht. Vaartijd reserveren is mogelijk van een halve dag tot een hele week. Als scheepseigenaar kunt u ook tweemaal zoveel varen dan andere gebruikers van het schip: maximaal twee aaneengesloten weken. Als u kiest voor het ruimere abonnement, dan valt uw vergoeding iets lager uit.

FlexYachts verzorgt al het onderhoud en de exploitatie

Met ons professionele programma voor het onderhoud zorgen wij ervoor dat uw (vrijwel) nieuwe jacht in uitstekende conditie blijft. Hiervoor werken wij samen met gekwalificeerde onderhoudsbedrijven. Zo beschermen wij daadwerkelijk uw investering.

Vijf stappen naar uw eigen schip

Het FlexYachts jachteigenaar programma bestaat uit vijf simpele stappen:

 1. U koopt in overleg met FlexYachts het jacht van uw dromen. U profiteert daarbij van onze aankoopervaring. 
 2. Wij ondersteunen u bij de formaliteiten rond de aankoop van het schip en de after sales service. 
 3. U vraagt als particulier of bedrijf een BTW-nummer aan waarmee u 21% BTW kunt terugvorderen. 
 4. U verhuurt uw schip aan FlexYachts voor een periode van 3 tot 5 jaar. In overleg bepalen we daarna of we de samenwerking verlengen. 
 5. U ontvangt jaarlijks het merendeel van de inkomsten uit uw schip waardoor u (vrijwel) kosteloos vaart en bij een goede bezetting zelfs een klein rendement kunt maken.

Voordelen van het jachteigenaar programma

 • Aantrekkelijke vergoeding die afhankelijk is van het aantal deelnemers op uw schip waardoor u kosteloos kunt varen.
 • Flexibel gebruik van uw schip: van een halve dag tot twee weken aaneengesloten varen.
 • Innovatief boekingssysteem waarmee u tot 1 jaar vooruit reserveert. Gratis last-minute varen. Tot 24 uur voor aanvang gebruik kunt u annuleren. 
 • Slim digitaal in/uitcheck systeem waardoor uw schip in optimale conditie blijft.
 • Onze jachten zijn niet voorzien van FlexYachts logo’s. U zeilt dus echt met uw eigen schip.
 • Het liggeld, onderhoud, service en verzekering van uw boot worden betaald uit de inkomsten.
 • Uw boot wordt periodiek schoongemaakt en alle reparaties worden direct uitgevoerd.
 • Uw jacht wordt uitstekend onderhouden via ons professionele jacht onderhoudsprogramma. 
 • Maximaal 6 gekwalificeerde leden varen met uw boot.
 • De vaste medegebruikers van uw boot verzorgen de boot alsof het hun eigen schip is. Een groot verschil met een reguliere charterboot!
 • Uw jacht ligt dichtbij huis in de jachthaven van uw voorkeur. Onze jachten liggen in speciaal geselecteerde havens in Zeeland en later heel Nederland.

Meer weten?

Is uw interesse al gewekt? Of wilt u eerst meer informatie over ons jachtinvesteringsprogramma?