Over ons

De missie van FlexYachts is meer mensen meer uren plezier te laten beleven op het water door jachten met elkaar te delen en daarmee bij te dragen aan een betere toegankelijkheid van de watersport.

De visie van FlexYachts is watersport simpeler, flexibeler, betaalbaarder en duurzamer te maken door middels een abonnement een jacht te delen met gelijkgestemde liefhebbers. FlexYachts kiest daarbij voor kwalitatieve jachten in combinatie met een hoogwaardige service.

Egbert de Waard

Directeur Egbert de Waard is de initiatiefnemer van FlexYachts.

“Mijn ouders hadden een zeilboot en namen ons elk weekend mee het water op. In het begin waren we allen enthousiast, maar op den duur wil je ook wel eens wat anders doen. Met vriendjes afspreken, sporten of op vakantie zonder boot. Ook dus even wat anders dan zeilen. Met dat in het achterhoofd is het idee van FlexYachts ontstaan. Ik heb jaren een zeilboot gedeeld met mijn broer en een vriend. Dat was financieel aantrekkelijker. Hoge kosten voor bijvoorbeeld onderhoud draag je immers samen. Delen is dus niet alleen slim en duurzaam, maar ook vriendelijk voor je portemonnee. En je boet niet in op het ultieme vrijheidsgevoel als je op het water bent. Dat is net zo mooi als anders.”

Egbert is bedrijfseconoom en heeft bij verschillende organisaties in de telecom gewerkt. Hij leerde daar ook de voordelen kennen van informatie- en communicatietechnologie.

Die ICT-kennis kwam uitstekend van pas bij het opzetten en inrichten van het FlexYachts concept. Ons concept van flexibel zeilen maakt immers slim gebruik van nieuwe technieken, zoals internet en telecommunicatie. Mijn liefde voor het water bracht mij tot dit innovatieve zeilconcept. En op deze manier hoop ik dat meer mensen met mij het plezier en de vrijheid van flexibel zeilen kunnen beleven.

Interview met Egbert