En een boot leasen?

Zeilboot leasen; dat doet FlexYachts niet …

Flexibel zeilen lijkt wel op “Yachtlease”. Net als bij het leasen van een boot, hoeft u geen grote investering te doen voor de aanschaf van een mooi motor- of zeiljacht. Het beheer en onderhoud van het jacht, de verzekeringen en de ligplaats zijn bij het all-in abonnement inbegrepen. U verspilt geen tijd aan allerlei randzaken die het bezit van een boot met zich meebrengt. Hierdoor heeft u meer tijd om het zeiljacht te gebruiken waar het uiteindelijk ook voor bedoeld is: om te varen uiteraard.

Belangrijkste voordelen van een boot leasen en flexibel zeilen

De grote onzekerheden zoals de restwaarde en het onderhoud van een zeil- of motorjacht worden weggenomen bij een leasecontract. U heeft iedere maand dezelfde kosten, en dat is duidelijk voor uw budgettering. In beide gevallen wordt u geen eigenaar van het motor- of zeiljacht. Zowel bij leasen als fractional sailing worden de financiële onzekerheden en zorgen overgenomen.

 • Rente en afschrijving
 • Onderhoud en reparatiekosten
 • Schadekosten
 • Verzekeringen en belastingen
 • Ligplaatskosten
 • Service bij pech
 • Brandstofkosten

De belangrijkste verschillen tussen leasen en flexibel zeilen

Wanneer u een boot least kunt u daarmee binnen de van te voren vastgestelde periode van 3 tot 5 jaar 365 dagen per jaar varen. U betaalt in dat geval het totale leasebedrag.

Bij flexibel zeilen gaat u een contract aan van 1 jaar. Gedurende dit jaar kunt u een gegarandeerd aantal dagdelen per jaar varen, afhankelijk van het afgesloten abonnement. Daarbij deelt u de kosten met zes medegebruikers. Het zeiljacht wordt twee keer per maand voor u geserviced.

De voordelen van flexibel zeilen vergeleken met een boot leasen

Flexibel zeilen heeft diverse voordelen ten opzichte van het zelfstandig leasen van een boot.

 • Flexibel zeilen is goedkoper.
 • Flexibeler: u sluit geen langlopend contract af.
 • U vaart gegarandeerd met een perfect uitgerust en schoon zeiljacht.
 • U boekt uw schip simpel via ons online boekingssysteem.
 • U heeft altijd zeilmaten beschikbaar.

Het delen van een boot roept vaak de volgende vraag op:”Maar iedereen wil toch tegelijkertijd varen?” Wanneer u rondkijkt in een jachthaven, ziet u dat de werkelijkheid anders is. Onze klantenkring bestaat uit toegewijde watersporters van wie er een aantal al vanaf het begin bij is. Slechts een klein percentage heeft in deze afgelopen jaren zijn abonnement opgezegd. Dat gebeurde niet omdat er onvoldoende vaartijd beschikbaar was, maar doordat zij zelf onvoldoende tijd hadden om te varen. Het blijft natuurlijk een kwestie van plannen. Onze ervaring leert echter dat het vooral zaak is om goed te plannen in de agenda van uw werk en familie!

Zeilabonnement: een alternatief voor het leasen van een boot?

Is een zeilabonnement ook voor u een goed alternatief voor boot lease? Dat bepaalt u zelf. Maar wij nodigen u graag uit om nader kennis te maken en de voor- en nadelen te bespreken. Soms is het delen van een boot slimmer dan leasen!